Kia Sorento (2012) – Facelift Friday

De eerste generatie van de Kia Sorento staat ons nog helder voor de geest, want met die auto begon Kia’s succes in Nederland. Voor de tweede generatie geldt dat heel wat minder. Toch richten we ons vandaag specifiek tot die auto, want in 2012 kreeg juist deze Sorento een opvallende facelift.

De Kia Sorento van de eerste generatie bood waar wij Nederlanders als geen ander dol op zijn: veel voor weinig. Destijds kon je nog gewoon scoren door voor een schappelijk bedrag een onzuinige, maar forse en goed uitziende SUV op de prijslijst te parkeren. Die combinatie is tegenwoordig onmogelijk dankzij de op CO2-uitstoot gebaseerde bpm, een project dat in 2010 van start ging. Slecht nieuws voor de tweede generatie van de Sorento, die juist een jaar eerder was gepresenteerd.
Veel Nederlandse kopers kozen in de jaren daarna dan ook voor de tweede generatie van de kleinere Sportage, terwijl de Sorento langzaam wegzakte in de rol van muurbloempje die hij pas met de huidige generatie, dankzij …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *