Elektrische auto’s beoordeeld op efficiëntie

Of een elektrische auto goed bruikbaar is, hangt van meer zaken af dan alleen het opgegeven WLTP-rijbereik. Een Brits onderzoek poogt daarom meer inzicht te verschaffen in de algehele efficiëntie van elektrische auto’s.

Hoe makkelijk en goedkoop het is om van A naar B te komen met een elektrische auto en of dit in de praktijk net zo haalbaar is als op papier, hangt van verschillende zaken af. Bijvoorbeeld hoe snel een auto bijlaadt, hoeveel kWh er nodig per kilometer, of een warmtepomp aanwezig is om het stroomverbruik te drukken, of er energie gewonnen wordt bij het remmen en of er nog meer functies zijn die het stroomverbruik helpen verminderen. Op basis van al deze zaken zegt het Britse Electrifying een rangschikking te kunnen maken van hoe efficiënt veel van de nu leverbare …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *