Volkswagen Scirocco GTX (1985) – In het Wild

Je ziet wel vaker dat sportieve topversies van auto’s het langste leven hebben. Niet zo zeer omdat er rustig mee omgesprongen wordt, integendeel, maar omdat ze het vaakst een liefhebbersstatus bereiken. Dat is ook het geval bij deze Volkswagen Scirocco GTX.

Nou moet gezegd worden dat de Scirocco op zichzelf al absoluut het koesteren waard was, ook de simpelere uitvoeringen. In zijn tijd was het een flitsend ding om te zien en uiteraard was de Scirocco van meet af aan al meer een auto voor liefhebbers dan voor wie simpelweg een vervoersmiddel nodig had. In de loop der jaren viel het sportief gelijnde model op Golf-basis echter ook ten prooi aan een ander slag autogekken, dat het behoud van originaliteit en rustig ermee omspringen niet zo hoog in het vaandel had staan. Dat heeft nog wel wat Scirocco’s het leven gekost.
Deze is er echter nog. Een heuse Scirocco GTX, gespot door …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *