Verkoop bedrijfswagens EU wederom gedaald

Inmiddels is het eigenlijk geen verrassing meer, maar ook in oktober zijn er in de Europese Unie minder bedrijfswagens verkocht dan in die maand in 2020.

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie is ook in oktober gedaald, zo blijkt uit cijfers van de Europese autobranchevereniging ACEA. Volgens de ACEA zakte de totale verkoop van commerciële voertuigen met 16,4 procent tot 144.409 exemplaren in vergelijking met een jaar geleden. Met name bestelbusjes en bussen werd minder verkocht, maar ook minder vrachtwagens. In de vier grootste EU-automarkten Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië waren dalingen te zien. In Nederland was er daarentegen een plus van ruim 5 procent in oktober.
Dat de verkopen over het algemeen nog tegenvallen, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *