Nieuwe sportieve Skoda heet Afriq

Skoda geeft een schets en daarbij de naam van een wel heel heftig nieuw model vrij. Het merk trekt binnenkort het doek van de Afriq, een heftig bespoilerd gevaarte dat zich vooral thuis lijkt te voelen op de rallyparcours.

Voor het achtste jaar op rij werkt een groep studenten van de Skoda Academy aan een uniek model waarbij veelal alle remmen losgaan. Vorig jaar maakten we kennis met een opengeknipte Speedster-variant op basis van de Scala, een auto die de dit jaar op een nieuwe sedan van Skoda geplakte naam Slavia kreeg. Het studentenproject dat Skoda ditmaal presenteert, is gebaseerd op de Kamiq, al blijft er optisch weinig meer van die auto over.
De nieuwe creatie luistert naar de naam Afriq en dat is opvallend. Eerder leek Skoda …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *