NCAP: ‘rijhulpsystemen Polestar 2 matig’

Euro NCAP heeft de rijhulpsystemen van zeven auto’s op de snelweg aan de tand gevoeld. De soft- en hardware van de BMW iX3 werd als ‘zeer goed’ bestempeld, al wist de Polestar 2 geen indruk te maken.

Euro NCAP onderwerpt geregeld auto’s aan botsproeven, maar houdt zich ook bezig met andere veiligheidstests. Het veiligheidsinstituut heeft ditmaal voor tijdens rijden op de snelweg bedoelde rijhulpsystemen van een zevental auto’s uit verschillende segmenten getest. Euro NCAP beoordeeld de auto’s op twee hoofdgebieden: Assistance Competence waarbij het evenwicht tussen betrokkenheid van de bestuurder en de rijhulpsystemen wordt onderzocht en Safety Backup waarbij wordt gekeken naar de ‘vangnet’-functie die de systemen bieden. De systemen die BMW op de iX3 levert, krijgen het predicaat ‘zeer goed’ op zich gedrukt. Onder het kopje Assistance Competence sleept de iX3 83 procent van de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *