Utrecht gaat jaarlijks 750 tot 1.500 parkeerplaatsen schrappen

Parkeren in grote steden wordt niet alleen steeds duurder, maar ook steeds lastiger doordat het aantal parkeerplekken afneemt. In Utrecht wordt het er voor de automobilist de komende jaren niet beter op. Gemeente Utrecht meldt dat het het aantal parkeerplaatsen met 750 tot 1.500 stuks wil verminderen.

Gemeente Utrecht meldt dat het “[…] meer ruimte en groen wil creëren” door het aantal parkeerplaatsen de komende jaren fors te reduceren. Het aantal parkeerplaatsen moet ieder jaar met 0,5 tot 1 procent afnemen, wat uitkomt op zo’n 750 tot 1.500 parkeerplaatsen per jaar. Utrecht zegt verder dat het de mogelijkheid om je auto in oudere woonwijken met twee wielen op de stoep te parkeren wil afbouwen. Utrechters die het niet eens zijn met het voorgestelde parkeerbeleid kunnen tot 31 december op de plannen reageren. Utrecht zegt met het nieuwe beleid duurzame mobiliteit te willen stimuleren en noemt hierbij het openbaar vervoer, fietsen en zelfs lopen als alternatieven. Door het opheffen van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *