Saleen S7 (2004) – In het Wild

Normaal is de rubriek ‘In het Wild’ eigenlijk niet bedoeld voor relatief moderne supercars, maar voor deze Saleen S7 maken we graag een uitzondering. Dat die hier in Nederland is, is namelijk heel bijzonder.

Waar we tegenwoordig zo ongeveer om onze oren geslagen worden met hypercars die richting of zelfs voorbij de 400 km/h topsnelheid halen, was dat begin deze eeuw wel anders. Bugatti wist met de Veyron tot de verbeelding te spreken toen deze harder dan 400 km/h bleek te gaan, alleen was er enkele jaren eerder al een auto die daar niet ver bij achter bleef: de met de hand gebouwde Saleen S7. Dat werd uiteindelijk zelfs de allersnelste straatlegale Amerikaanse auto ooit.
De Saleen S7 werd in 2000 gepresenteerd en viel direct op door z’n lange (ruim 4,77 m) maar slechts iets meer dan een meter hoge koets. Dat de S7 bloedsnel moest zijn, zag je er direct aan af. Hij oogde als een waar Le …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *