Compacte auto’s met grote aspiraties

De term ‘compacte auto’ is de zondagse naam voor een stadsauto. Een kleine auto waarmee je jezelf makkelijk kunt verplaatsen in de drukte van de stad. Deze auto’s worden veel in private lease-constructies ondergebracht, maar zijn ook onverminderd populair als zakelijke leaseauto.

Van de huidige top 10 van meest geregistreerde auto’s uit het compacte segment zijn deze in zes maanden tijd minimaal 848 keer aan zakelijke rijders afgeleverd, met zelfs een uitschieter van 2.943 registraties. Deze uitschieter is de al jaren populaire Volkswagen Polo.
Oude bekenden
Het valt op dat in de parkeergarage van de huidige top 10 een aantal plekken al een paar jaar bezet wordt door modellen als de Volkswagen Polo (1) , Kia Picanto (2) en Toyota Yaris (4). Deze auto’s staan bekend om hun betrouwbaarheid, zuinig rijgedrag en value for money. Deze compacte klasse dankt zijn populariteit vooral aan de lagere aanschafprijs. Die maakt ook het maandelijkse leasebedrag aantrekkelijk. Maar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *