Strategische oliereserves ingezet tegen hoge brandstofprijs

Zogenoemde ‘strategische oliereserves’ worden door tal van landen aangesproken om de brandstofprijzen te drukken. Onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk doen hieraan mee.

De brandstofprijzen rijzen mede vanwege de hoge olieprijs de pan uit en dat beweegt enkele grootmachten ertoe om op opgeslagen Amerikaanse oliereserves in te teren. De Verenigde Staten maken 50 miljoen vaten olie uit de strategische reserves vrij om zo de hoge brandstofprijzen aan de pomp tegen te gaan. Dat maakte het Witte Huis bekend. Ook India, Japan, China, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk doen mee met de gecoördineerde stap.
De olie komt uit de Amerikaanse Strategic Petroleum Reserve (SPR) die goed is voor meer dan 600 miljoen vaten. Daarbij kunnen oliebedrijven ruwe olie uit de reserves ontvangen die ze dan later moeten teruggeven aan de overheid, plus rente. Dat wordt dan een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *