Parkeerdrukte neemt af door coronamaatregelen

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen is het aantal parkeertransacties de afgelopen week gedaald. Dat meldt parkeerapplicatie Parkmobile.

Parkmobile is een parkeerapp die in Nederland 2 miljoen gebruikers heeft en dus levert de data van de applicatie een interessant inkijkje in het Nederlandse parkeergedrag. Parkmobile meldt dat het aantal parkeertransacties afgelopen week (week 46) met 4,5 procent is afgenomen ten opzichte van de week ervoor.
Vooral doordeweeks werd een lager aantal parkeertransacties geregistreerd. De daling bedroeg 5,6 procent terwijl er in het weekend slechts 0,5 procent minder parkeertransacties waren. De daling van het aantal doordeweeks gedane parkeertransacties houdt vooral verband met het advies van de overheid om wanneer mogelijk vanuit huis te werken.
Vergeleken met dezelfde week vorig jaar vonden …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *