Mercedes-Benz wil banden leeg laten lopen als ‘noodrem’

Mercedes-Benz heeft een bijzondere manier voor ogen om auto’s af te remmen als de reguliere remmen het niet meer kunnen bolwerken. Het werkt aan een systeem dat de banden leeg laat lopen om de boel snel tot stilstand te krijgen.

Normaal gesproken heb je je banden hard nodig om goed en veilig te kunnen remmen. Toch speelt men bij Mercedes-Benz met het idee om ze leeg te laten lopen, zo blijkt uit een door Carbuzz opgedoken octrooi. Wie denkt dat je dan na elke noodstop je banden weer moet gaan oppompen, als deze niet überhaupt helemaal kapotgereden zijn, kan gerust ademhalen. Het zou alleen toegepast worden als het reguliere remsysteem niet thuis geeft. Een echte noodrem dus, ter aanvulling.
In de beschrijving van het octrooi is volgens Carbuzz vermeld dat het vooral met het oog op elektrische en hybride auto’s bedacht is. Regeneratief remmen is daarbij uiteraard de onderscheidende factor met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *