Dodge Charger en Challenger maken ruimte voor EV’s

Dodge is hét merk als je gek bent op enorm grote verbrandingsmotoren en ouderwets benzinegeweld. Bijna niets is echter nog veilig als het aankomt op elektrificatie en dus moeten we over een paar jaar ook de Charger en Challenger zoals we ze nu nog kennen uitzwaaien.

Dodge zet ook in op elektrificatie en werkt behalve aan deels elektrisch aangedreven modellen ook aan volledig elektrische auto’s. De tijden dat er steeds weer een iets sterkere Hellcat-V8 in de neuzen van Dodges werden gelepeld liggen dus bijna achter ons. In 2024 valt het doek voor de in de basis uit 2006 stammende Charger en de in 2008 geïntroduceerde Challenger. Dat verklaart Dodge-CEO Tim Kuniskis tegenover Motortrend. We hoeven niet te verwachten dat de opvolgers opnieuw het principe ’there’s nu substitute for cubic inches’ volgen. De legendarische modelnamen zal Dodge echter niet zomaar bij het grofvuil zetten.
Onder het nieuw gevormde moederbedrijf Stellantis breekt er een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *