‘Verkeer op werkdagen met zo’n 8 procent afgenomen’

Het is sinds het scherpere thuiswerkadvies in is gegaan wat rustiger geworden op de weg. Dat vertaalt zich ook duidelijk naar minder files. Toch is het nog niets vergeleken met de rust tijdens de eerste lockdown in 2020.

Nederlanders laten hun auto vaker staan sinds het advies geldt om alleen naar kantoor te gaan als het niet anders kan. Vorige week waren er op werkdagen zo’n 8 procent minder personenauto’s op de weg. Op de vrijdag daarvoor paste de regering het thuiswerkadvies aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat meldt het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW), dat ook een afname van de files registreert. Er rijden echter nog lang niet zo weinig personenauto’s op de weg als op het dieptepunt in april 2020, tijdens de eerste lockdown. De verkeersdrukte zou tijdens werkweken nog ongeveer moeten halveren om dat niveau te bereiken.
Het aantal files ging vorige week tijdens werkdagen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *