Mazda 323C (1997) – In het Wild

Dat de term ‘coupé’ wel eens op auto’s gedrukt wordt waarbij het eigenlijk twijfelachtig is of dat helemaal terecht is, is niet alleen iets van tegenwoordig. De Mazda 323C, waar de C voor ‘coupé’ stond, bewijst dat.

Geef een auto een schuin aflopende daklijn aan de achterzijde en het is een coupé. Dat lijkt momenteel althans de overtuiging te zijn van veel autofabrikanten. Zeker bij SUV’s wordt er om de haverklap met de aanduiding ‘coupé’ gesmeten, waar je je zeer kunt afvragen of dat terecht is. Alweer 25 jaar geleden ontstond eenzelfde discussie over de term ‘coupé’ toen Mazda deze gebruikte voor de 323C. Vanwege zijn hoge en stompe kontje met hatchback-achterklep is het nou niet bepaald het eerste model waaraan je denkt bij een typische coupé.
De 323C was dus niet helemaal voor één gat te vangen en dat maakte de compacte Japanner juist ook weer bijzonder. Bovendien leek de 323C totaal niet op …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *