Laadpaal bij elke nieuwe woning Verenigd Koninkrijk

Elk nieuw huis dat vanaf volgend jaar in het Verenigd Koninkrijk gebouwd wordt, heeft straks een laadpaal. Dat maakt president Boris Johnson later vandaag bekend, zo schrijven Engelse media.

Volgens Engelse media kondigt de Britse premier Boris Johnson later vandaag tijdens de Confederation of British Industry (CBI) plannen aan die ontwikkelaars van nieuwe gebouwen verplichten ook laadpunten voor elektrische auto’s neer te zetten. De plannen zouden gelden voor zowel woningen als kantoren en zelfs supermarkten.
De plannen zouden noodzakelijk zijn omdat er in het Verenigd Koninkrijk vanaf 2030 alleen nog nieuwe elektrische personenauto’s verkocht mogen worden. De autoriteiten verwachten dat er hierdoor jaarlijks 145.000 nieuwe laadpunten nodig zijn. Bij gebouwen die gerenoveerd worden en met tien parkeerplaatsen of meer moeten eveneens nieuwe laadpunten worden geïnstalleerd.
De …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *