‘Kentekenregistratie kleine voertuigen blijft achter’

De kentekenplicht wordt per 2022 behoorlijk uitgebreid. Vooral landbouw- en bouwvoertuigen moeten ook bij de RDW worden geregistreerd. Dat loopt nu aardig door, maar een bijzondere categorie blijft nog achter.

Grofweg alles dat harder kan dan een wandelaar – sneller dan 6 km/h – en op de openbare weg rijdt, moet geregistreerd worden. Het begrip ‘openbare weg’ is echter veel breder dan je op het eerste gezicht zou denken. “De openbare weg is bijvoorbeeld ook eigen terrein dat toegankelijk is voor anderen,” aldus de RDW. Niet alleen landbouw- en bouwvoertuigen moeten dus worden geregistreerd, maar ook voertuigen die op voor anderen toegankelijke terreinen rijden. De eerstgenoemde categorie is inmiddels voor het grootste deel geregistreerd, een andere blijft achter.
“Voor zo’n 85 procent van de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *