Jaguar XJ-C heftig gemoderniseerd

De Jaguar XJ-C is in XJ-land een van de minst voorkomende modellen. De coupé op basis van de XJ Series II wordt op wel heel uitbundige wijze gemoderniseerd. Niemand minder dan het Poolse Carlex Design valt verantwoordelijk te houden voor de grondig aangepakte klassieke coupé.

Carlex Design kennen we voornamelijk van de weldadige interieurs die het in tal van modellen schroeft, maar dat is niet het enige dat het bedrijf uitspookt. Carlex Design is ook niet vies van het optisch grondig onder handen nemen van modellen en ditmaal pakt het bedrijf de ook wel XJ Coupé geheten Jaguar XJ-C bij z’n kladden. De XJ-C is de tussen 1975 en 1978 in een oplage van nog geen 10.500 stuks gebouwde coupéversie van de XJ Series II, een auto die naast als Jaguar ook als Daimler Sovereign/Double Six Coupé werd verkocht.
In tegenstelling tot veel recente met moderne goedjes en als restomod aangeduide klassiekers krijgt de Jaguar XJ-C van Carlex Design geen elektrische …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *