Ferrari Daytona SP3: volgend hoofdstuk in Icona Series

Ferrari onthult op basis van de LaFerrari de Daytona SP3. Dit is het derde model in de uiterst exclusieve serie Icona-modellen, voorbehouden aan de meest trouwe klanten van het merk.

De Icona Series werd in 2018 gelanceerd met de Monza SP1 en SP2 die geïnspireerd werden door Ferrari’s Barchetta-modellen uit de jaren vijftig. Dat aspect is wat de Icona-modellen karakteriseert, want het zijn volgens hoofdontwerper Flavio Manzoni niet de topmodellen waarbij vermogen en prestaties voorop staan, zoals bijvoorbeeld de LaFerrari. Opvallend genoeg vormde dat model wel de basis voor de nieuwe Daytona SP3. Zowel het carbon chassis als de aandrijflijn werden overgenomen, maar niet zonder eerst de nodige technische verbeteringen en een belangrijke wijziging door te voeren.
De 6,5-liter V12 levert nu 840 pk, het koppel bedraagt 697 Nm en de motor mag maar liefst 9.500 tpm draaien.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *