BMW M440i Gran Coupé – Eerste rijtest

De nieuwe BMW 4-serie Gran Coupé deelt zijn carrosserie met de volledig elektrische BMW i4. Vervolgens lijken de overeenkomsten snel op te houden. De aandrijftechniek in de grote liftback is namelijk nog duidelijk van het klassieke soort. Is dat anno 2021 een beperking?

Glooiende akkers met daarop lange rijen kale palen die nog herinneren aan de laatste wijnoogst maken plaats voor loofbossen in rode en gele herfsttinten. Onder een laagstaande zon cruisen we net buiten München over een netwerk van vrijwel verlaten landwegen. Het tempo zit er stevig in. Af en toe een blik op de snelheidsmeter zorgt ervoor ­dat we niet te ver boven de maximaal ­toegestane 100 km/h komen, gehecht als we zijn aan ons rijbewijs. Het vervoer­middel van dienst is de nieuwe BMW 4-­serie Gran Coupé, de tweede generatie. Om precies te zijn zitten we in de BMW M440i Gran Coupé. Met zijn bij 374 pk ­piekende drieliter zes-in-lijn is dat meteen de topper in de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *