Test: Fiat Tipo Cross

De Fiat Tipo Cross is in beginsel een brave auto, maar wel voorzien van een ruig randje om zich in de stadsjungle staande te houden. Gaat het alleen om de looks of voegt de stoere Tipo echt iets toe?

Met de toevoeging van de Cross heeft Fiat ook meteen het motorenpalet van de Tipo herzien, en grondig ook. Om meteen even met enige verwachtingsmanagement te beginnen: hun ruige uiterlijk ten spijt is de Tipo Cross niet met vierwielaandrijving leverbaar. Het is een voorwielaandrijver, in deze test voorzien van een 1-liter 3-cilinder en een handgeschakelde versnellingsbak. Die techniek komen we ook in de reguliere uitvoeringen van de Tipo tegen.
De Fiat Tipo is in Nederland niet langer leverbaar met de grotere viercilinders. Die verouderde krachtbronnen zorgden met hun hoge verbruik en dito CO2-uitstoot en dientengevolge forse bpm-bedrag ervoor dat de Tipo bij ons nagenoeg onverkoopbaar was.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *