Lincoln Zephyr: Ford Mondeo met glimmers

Ford brengt in China een compleet nieuwe Mondeo op de markt, een auto die aan Europese neus voorbijgaat. Die nieuwe Mondeo krijgt van zustermerk Lincoln een premiumbroertje. Dit is de Lincoln Zephyr.

Onlangs konden we het Mondeo-mysterie voor het grootste deel ontrafelen. Ford brengt in China namelijk een geheel nieuwe Mondeo op de markt, een met designelementen van de Evos doorspekte sedan die door samenwerkingsverband Changan Ford speciaal voor de Chinese markt is ontwikkeld. De Ford Mondeo krijgt in China een luxueus zustermodel naast zich. We heten welkom: de Lincoln Z.
Lincoln Zephyr
Hoewel Lincoln zijn nieuwe sedan overal aanduidt als ‘Z’, heet de auto stiekem Zephyr. Die historisch verantwoorde modelnaam lezen we ook op de achterklep. Verrast het uiterlijk van deze nieuwe Lincoln je niet? Dat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *