Kia EV6 pakt record met korte laadtijd

Kia heeft in de Verenigde Staten een Guinness World Record weten te bemachtigen met een trip van New York naar Los Angeles. Een Kia EV6 legde die trip af met een recordkorte laadtijd.

Kia heeft met een EV6 een soort ‘Cannonball Run’ gedaan, maar dan net even wat anders. In plaats van dat het zo snel mogelijk van New York naar Los Angeles reed, probeerde het gedurende de trip zo kort mogelijk stil te staan bij een laadpaal. Met ruim 4.635 is het nogal een eind rijden en de EV6 heeft om dat stuk af te leggen in totaal slechts 7 uur, 10 minuten en 1 seconde aan een laadpaal gehangen. Daarmee is het oude record dat hiervoor stond uit de boeken gereden.
Dat record was in handen van Tesla, dat dezelfde reis maakte met een totale laadtijd van 12 uur, 48 minuten en 19 seconden. De EV6 was dus dik vijf uur ‘sneller’. Een snelle rekensom leert dat er per uur laden zo’n 660 km kon …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *