Ford-CEO: 600.000 EV’s per jaar in 2023

Ford trapt het stroompedaal diep in: aan het eind van 2023 wil het merk 600.000 EV’s per jaar produceren, nog voordat het merk de nieuwe EV-fabrieken uit de grond heeft gestampt. Dat is een verdubbeling van het originele plan van de Amerikaanse autofabrikant.

De opgeschroefde doelstelling van Ford lijkt vooral geboren uit noodzaak, want momenteel zetten veel autofabrikanten groots in op de ontwikkeling en productie van EV’s. Ford-CEO Jim Farley verwacht dat de jaarlijkse EV-productie aan het eind van 2023 op 600.000 auto’s per jaar ligt. Ter vergelijking: Tesla produceerde het afgelopen jaar ruim een half miljoen auto’s en Volkswagen wil rond 2023 op minimaal 900.000 EV’s per jaar zitten. De Ford-topman zegt dat hij de komende jaren de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *