Xpeng: Chinees EV-merk volgend jaar in Nederland

De Chinese autofabrikant Xpeng komt de Nederlandse automarkt met zijn aanwezigheid verblijden. In 2022 brengt de fabrikant van elektrische auto’s in Nederland zijn eerste modellen op de markt.

In 2020 gaf de Chinese fabrikant Xpeng aan grote Europese ambities te hebben. Xpeng is in Noorwegen inmiddels actief en geeft volgend jaar toe aan zijn Europese expansiedrift. Het merk breidt zijn invloedssfeer volgend jaar uit naar Zweden, Denemarken en… Nederland!
Xpeng is voornemens om in onder meer Amsterdam een Xpeng Experience Center te openen waar de auto’s van de fabrikant ‘ervaren’ kunnen worden. Xpeng Motors werd zo’n 6 jaar geleden opgericht door een tweetal voormalig bestuursleden van de Chinese …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *