Vijf bijzondere Kia-conceptauto’s uit het verleden

De Kia Concept EV9 is een behoorlijk creatieve uitspatting van het merk. Dat is de Zuid-Koreanen echter niet vreemd, blijkt wel als we eens een blik op het verleden werpen.

Kia KCV-II Concept In 2002 presenteerde Kia in Parijs dit gevaarte. De KCV-II Concept moest laten zien welke kant Kia op zou gaan in de jaren die volgden. We kunnen gerust stellen dat het een stuk minder extravagant werd. De KCV-II was een bijzondere mengelmoes van een pick-up en een SUV, met nota bene vleugeldeuren. Al met al zag het er op zijn zachtst gezegd speciaal uit. Het was – gelukkig-  vooral een technologisch uithangbord, met onder meer keyless entry, een remassistent en een navigatiesysteem aan boord.
Kia KCV-III Concept Een jaar later verscheen een studiemodel dat weliswaar in naam een vervolg leek …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *