Meeste auto-inbraken sinds begin coronacrisis

In oktober is weer veel vaker ingebroken in een auto om iets te stelen. Het gaat om het hoogste aantal sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart vorig jaar.

Er is in oktober bijna 4.400 keer ingebroken in een auto, zo blijkt uit een analyse van politiecijfers door LocalFocus. De provincies Noord-Holland, Noord-Brabant en Overijssel telden vorige maand een recordaantal auto-inbraken sinds het begin van de coronacrisis. Ook in verschillende gemeenten, waaronder in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Hengelo, waren autokrakers sinds het uitbreken van corona vorige maand het vaakst actief. De gemeente Utrecht telt tot nu toe dit jaar relatief de meeste auto-inbraken: zo’n 76 per tienduizend inwoners. Ook in Nieuwegein, Amsterdam, Rotterdam en Rijswijk wordt relatief veel uit auto’s gestolen.
Tot en met oktober van dit jaar registreerde de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *