Autoverkoop EU in oktober naar nieuw dieptepunt

In oktober zijn opnieuw veel minder nieuwe personenauto’s op kenteken gezet in Europa dan een jaar eerder. Dat gebeurt al voor de vierde maand op rij, meldt autobranchevereniging ACEA, die het wereldwijde chiptekort als een van de oorzaken aanwijst.

In totaal werden er vorige maand 665.001 nieuwe auto’s verkocht in de Europese Unie. Dat is het laagste aantal sinds ACEA begon met het bijhouden van de cijfers. Ten opzichte van een jaar eerder werden er ruim 30 procent minder nieuwe auto’s op kenteken gezet. De grote markten Italië, Duitsland en Frankrijk trokken het gemiddelde naar beneden. In Nederland werden 23,7 procent minder nieuwe auto’s verkocht.
Over de eerste tien maanden van het jaar gemeten gaan de zaken in 2021 nog wel beter dan in coronajaar 2020. Eerder in het jaar was er namelijk sprake van inhaalverkopen nadat de autoverkopen in 2020 ver waren …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *