Peugeot 106 – Eerste rijtest – Uit de Oude Doos

In 1991 maakten we kennis met een nieuw kleintje van Peugeot: de 106. Die leek klaar om de inmiddels op leeftijd rakende 205 behoorlijk wat kaas van zijn brood te eten, want de eerste indruk was heel goed.

Peugeot presenteerde in september 1991 voor het eerst in bijna 20 jaar weer een model in de 100-serie: de 106. De 205 had het stokje bijna een decennium eerder overgenomen van de 104 en nu kwam Peugeot toch weer met een iets lager in de markt geplaatst model. Dat riep direct wat vraagtekens op, want hoe moest het merk nu verder met de 205? Een eerste rijtest moest duidelijkheid verschaffen over de verschillen tussen de twee.
Wat direct al een duidelijk verschil was, was de grootte van de nieuweling. De 106 had een 3,5 cm kortere wielbasis en was zo’n 14 cm korter. Wel was-ie wat breder (bijna 3 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *