Lancia Aurelia GT omgetoverd tot bijzondere krachtpatser

De Lancia Aurelia GT moest het vooral van zijn deftige voorkomen hebben, maar daar heeft het Britse bedrijf Thornley Kelham geen boodschap aan. Dat zette de zaag in de Italiaanse schone en gaf ‘m een flink gekietelde bekende Italiaanse motor.

De Britten zijn maar wat gek op ‘coachbuilding’ en restomods. Dat blijkt wel weer uit deze ‘European CSL’-uitvoering van de Thornley Kelham Outlaw Aurelia, een extra sportieve restomod op basis van de Lancia Aurelia. Oorspronkelijk had de uit de jaren 50 stammende Aurelia GT het te doen met een bescheiden V6 van Lancia zelf, die op z’n grootst 2,5-liter groot was. In die vorm was het blok goed voor 118 pk, iets waar deze restomod zoals je al wel had verwacht ruimschoots overheen gaat.
In de neus van de Outlaw ligt namelijk de bekende 3.2 ‘Busso’ V6, die door de ingenieurs van Thornley Kelham onderhanden is genomen. Het blok stampt er nu 304 pk vermogen uit en stuurt dat via een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *