Dit lees je in AutoWeek 46

AutoWeek 46 ligt vanaf morgen in de winkels of valt deze week op je deurmat. Deze week hebben we aandacht voor twee stationwagens die een levend erfstuk van andere tijden zijn, rijden we voor het eerst met de gloednieuwe BMW 2-serie Coupé en kijken we wat een Mercedes-Benz CLS 500 met dik 4 ton op de teller nog aan leven in zich heeft.

Zoals gezegd besteden we aandacht aan twee stationwagens uit een klasse die met uitsterven wordt bedreigd. Dan hebben we het in dit geval over de Ford Mondeo Wagon en de Mazda 6 Sportbreak. Is de Mondeo in combinatie met de standaard hybride aandrijflijn nog een aantrekkelijke aanbieding? En wat stelt de Mazda 6 Sportbreak daar tegenover? De BMW 2-serie Coupé is in zekere zin ook een beetje een ‘outsider’. Compacte BMW’s worden immers langzamerhand allemaal voorwielaandrijvers. De 2-serie Coupé is de uitzondering die de regel bevestigt. BMW ziet hem als de ultieme driftmachine. Maakt hij de pretenties waar? Overigens is de 2-serie Coupé niet de enige nieuwe BMW die we aan de tand …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *