Toyota GR86 ook naar Nederland

De kogel is door de kerk: de Toyota GR86 komt naar Nederland. De doorontwikkeling van de GT86 staat naar verwachting in het voorjaar van 2022 bij de dealers.

In april trok Toyota het doek van de internationale versie van de GR86, een grondige doorontwikkeling van pretmachine GT86. Daarmee bewijst Toyota dat er ook in een door elektrische nieuwkomers gedomineerde Europese automarkt plek gewoon ruimte is voor een achterwielaangedreven coupé met een atmosferische viercilinder benzinemotor.
Die benzinemotor is in tegenstelling tot in de GT86 geen 2.0, maar een 2.4 liter grote viercilinder boxermotor die met 234 pk en 250 Nm beduidend potenter is dan de 200 pk en 205 Nm sterke machine in de GT86. DE GR86 schiet in combinatie met de handgeschakelde zesbak in 6,3 seconden naar een snelheid van 100 km/h en heeft in die configuratie een topsnelheid van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *