Test: Nissan Qashqai

De Nissan Qashqai was in 2006 een pionier in het segment van de compacte cross-overs, dat nu de hele markt lijkt te beheersen. Inmiddels zijn we aan de derde generatie toe. Heeft die voorsprong de tand des tijds doorstaan?

Een cross-over. Toen de eerste generatie van de Qashqai in 2005 verscheen, noemde Nissan de auto zo, en wij ook. Dat oorspronkelijke model houdt het midden tussen de hatchbacks en de echte SUV’s van die tijd, vandaar ‘cross-over’, maar de naam is ook ook gekozen omdat de drieletterige afkorting in die jaren een nare bijsmaak had. Kennelijk zijn we daar nu overheen gegroeid; ook Nissan gebruikt inmiddels beide termen door elkaar. De Qashqai is intussen min of meer dezelfde gebleven, in ieder geval als concept. Het is een naar Europese maatstaven middelgroot model, hoog op de poten maar zonder overdreven offroad-pretenties. De geheel nieuwe Qashqai, de derde generatie, is bovendien nauwelijks …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *