Peugeot 504 Cabriolet (1976) – In het Wild

De Peugeot 504 Cabriolet is volgens velen één van de meest smaakvolle auto’s die het Franse merk ooit heeft voortgebracht. AutoWeek-lezer Arjan van den Berg spotte dit exemplaar, die al heel lang bij zijn eerste Nederlandse eigenaar is.

De Peugeot 504 was in zijn tijd een auto die de handen wel op elkaar wist te krijgen. De 504 bewees zich als een betrouwbaar en comfortabel vervoersmiddel en het ontwerp van Pininfarina viel in de smaak. De vorig jaar overleden ontwerper Aldo Brovarone tekende de Berline en de Break, zijn collega Franco Martinengo kreeg samen met Brovarone de taak om op de 504-basis de Coupé en Cabriolet op papier te zetten. Pininfarina kreeg daarbij behoorlijk wat vrijheid van Peugeot, want de Coupé en Cabriolet kwamen behoorlijk anders voor de dag dan de reguliere 504. Het minimalistische maar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *