Ferrari Roma nu 704 pk sterk

We achten de kans dat je in de 620 pk sterke Ferrari Roma om vermogen verlegen zit net zo groot als dat Tesla een monsterdiesel in de Model 3 lepelt. Voor die enkeling die toch meer wil, heeft tuner Novitec nu een oplossing.

Hoewel de Ferrari Roma een rasechte GT is, is z’n prestaties bepaald niet kinderachtig. De bekende 3,9-liter grote V8 stampt namelijk 620 pk en 760 Nm naar de achterwielen, maar voor niet iedereen blijkt dat afdoende. Tuner Novitec komt met een krachtkuur die het vermogen van de Roma opkrikt tot 704 pk en 882 Nm koppel.
Met zijn vergrote spiermassa sprint Novitec’s Roma in 3,2 tellen naar de 100 km/h. Een standaardexemplaar neemt daar 0,2 seconden langer de tijd voor. De topsnelheid ligt ‘ergens ten noorden’ van de 325 km/h, aldus de tuner. De extra spierkracht is onder meer afkomstig uit een herschreven …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *