Het mysterie van de verdwenen Bugatti Type 57 SC – De Vluchtstrook

Mysteries: soms zijn ze behoorlijk vergezocht, maar soms ook levensecht. Het verhaal van de Bugatti Type 57 SC ‘La Voiture Noire’ behoort tot de laatste categorie. Sinds 1938 ontbreekt van die auto, één van de vier 57 SC’s die Bugatti bouwde, namelijk ieder spoor…

De Bugatti Type 57 was het geesteskind van Jean Bugatti, de zoon van oprichter Ettore Bugatti. Jean wilde met de 57 een ander soort modellenaanbod creëren voor Bugatti. Hij bedacht één basismodel dat in verschillende varianten besteld kon worden. Je had de originele Type 57 en de verlaagde Type 57 S, waarbij de ‘S’ staat voor ‘Surbaissé’ (verlaagd). Beide varianten van de Type 57 waren verkrijgbaar met een supercharger, waarna de toevoeging ‘C’ (Compresseur) achter de modelnaam verscheen.  Zoals in die tijd gebruikelijk waren coachbuilders veelal verantwoordelijk voor de uiteenlopende waaier aan carrosserievarianten, waaronder de Ventoux en Galibier (twee- en vierdeurs sedan), Stelvio …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *