Toyota Aygo, Citroën C1, Peugeot 107/108: vaarwel

De Toyota Aygo staat inmiddels op eigen benen. Daarmee komt er definitief een einde aan de drieling Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 107/108. Het drietal zal zeker in Nederland nog lang in het collectieve geheugen gegrift staan.

De overname van de fabriek in Tjechië door Toyota en de komst van de nieuwe Toyota Aygo X luiden het einde in van een periode die op 28 februari 2005 begon. Op die dag presenteerde Citroën namelijk de C1, de eerste van de drie die aan het grote publiek werd voorgesteld. Peugeot volgde op 1 maart met de 107, Toyota een dag later met de Aygo.
De samenwerking tussen deze drie merken was uiteraard een manier om de kosten te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *