Ford Bronco – Eerste rijtest

De liefhebbers wachten gevoelsmatig al een eeuwigheid op een nieuwe Ford Bronco in retrostijl. Al in 2004 trok een studiemodel de aandacht tijdens de autoshow in Detroit, nu kunnen we op stap met de productieversie die via de grijze import ook zijn weg in ons land vindt.

De Ford Bronco is net zo’n icoon als de Jeep Wrangler, zijn grootste opponent. De eerste nieuwe Bronco sinds 25 jaar wordt door Ford niet via de officiële weg naar Europa gehaald, omdat de CO2-heffing het model de das om zou doen. Dat maakt de weg vrij voor de grijze import. We gaan vandaag op stap met een Bronco in Badlands-uitrusting. Dat is het op één na hoogste uitrustingsniveau. Onze testauto is bovendien voorzien van twee sperdifferentiëlen en all terrain-banden in de maat 285/70R17.
Deze uitvoering is overduidelijk gericht op de Jeep Wrangler Rubicon, getuige een korte overbrenging voor in het terrein (met 3,06:1 niet zo kort als die van de Rubicon, maar de totale overbrenging is …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *