Mercedes-Maybach GLS krijgt 800 pk en Nederlands tintje

Brabus heeft de Mercedes-Maybach GLS 600 weten te vinden voor enkele technische en cosmetische ingrepen. Niet alleen krijgt de ultraluxe mastodont een bak extra vermogen mee en trekt de fabrikant uit Bottrop het magazijn leeg voor aanpassingen aan het exterieur, ook het interieur krijgt een letterlijk oogverblindende make-over.

Het getal 800 is een terugkerend thema bij Brabus. In feite is er geen enkel model uit het gamma van Mercedes-AMG en Mercedes-Maybach dat aan deze behandeling van de veredelaar ontsnapt. De GLS 600 moest er nog aan geloven en dat is dan ook precies wat Brabus nu gedaan heeft. Vanbuiten is de ‘Brabus 800’ – men laat verdere modeltoevoegingen weg – direct te herkennen aan de 24-inch wielen als putdeksels waarop hij rolt. Verder maakt Brabus het chroom rondom de zijruiten donkerder en krijgen zowel de voor- als achterbumper extra koolstofvezel onderdelen. Opvallend zijn de uitlaatsierstukken: normaal gesproken monteert Brabus twee sierstukken met vier uitgangen, nu zijn dat gewoon twee grote …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *