Hummer wordt mogelijk weer legervoertuig

De nieuwe volledig elektrische Hummer treedt mogelijk in de voetsporen van zijn verre voorvader, de Humvee. General Motors en het Ministerie van Defensie van de Verenigde Staten zijn daarover met elkaar in gesprek.

Hummer dankt zijn bestaan aan de Humvee, een offroader voor militair gebruik die op zijn beurt voortzette wat ooit begon bij de Willys Jeep. De volledig elektrische GMC Hummer is dus in zijn oorsprong onlosmakelijk verbonden met het Amerikaanse leger en het is die connectie die nu weer aangehaald wordt. GM en Defensie verkennen wat er mogelijk is om weer met een militair inzetbare Hummer te komen.
Het Amerikaanse medium CNBC bericht dat de gesprekken al in een aardig vergevorderd stadium zijn. Er is wel een enigszins teleurstellend gerucht over de nieuwe ‘Humvee’ voor wie hoopt dat ook de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *