Honda Civic (1997) – Facelift Friday

Het Honda van de jaren negentig voerde een bijzonder modellenbeleid. Zo waren er in Europa twee Civics, die totaal van elkaar verschilden. De ‘Engelse’ versie verscheen in 1995 en kreeg twee jaar later een facelift die meer om het lijf heeft dan je wellicht denkt.

De Civic in kwestie is in feite de opvolger van de Concerto, die eerder ook al naast de Civic werd gevoerd maar zich tenminste nog onderscheidde met een eigen naam. Vanaf 1995 heetten alle modellen in dit segment dus Civic, zelfs als ze stiekem bar weinig met elkaar van doen hadden Als driedeurs hatchback, coupé of sedan was een Civic uit 1995 gewoon het model dat ook in de rest van de wereld werd gevoerd. Tot 1995 was dat de zogenaamde EG, met de typische gedeelde achterklep van de ‘driedeurs’. Vanaf 1995 maakten we kennis met de ‘EK’, het model met de halfronde koplampen.
Domani
Om die auto’s gaat het vandaag echter allemaal niet. Nee, wij concentreren ons op de vijfdeurs liftback, de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *