Ford E-Transit: dit zijn de eerste prijzen

Ford legt de Transit aan de stekker en gaat met de E-Transit het gevecht aan in het steeds drukker wordende aanbod van elektrische bestelauto’s. De specificaties van de elektrische Transit waren al bekend, nu geeft Ford ook de eerste prijzen vrij.

De volledig elektrische E-Transit komt op de markt in drie uitvoeringen: als bestelauto, bestelauto met dubbele cabine en als chassis cabine, wat betekent dat een derde partij een compleet op maat gemaakte opbouw kan verzorgen. Voor iedere uitvoering zijn dan weer diverse lengte- of hoogtevarianten leverbaar, waarmee het totaal op maar liefst 25 verschillende uitvoeringen uitkomt. Daarnaast levert Ford de E-Transit met twee versies van de elektromotor: met 184 pk of 269 pk. Het maximum koppel bedraagt 430 Nm. Op het vlak van accucapaciteit biedt Ford vooralsnog één keuzemogelijkheid in de vorm van een accupakket van 67 kWh. De maximale WLTP-actieradius bedraagt 317 kilometer.
De …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *