EU wil garantie voor levensduur accu elektrische auto

De accu van een elektrische auto wordt, net als die van bijvoorbeeld een smartphone, langzaam slechter. De volle capaciteit kan alleen aan het begin benut worden, daarna zakt het stapje bij beetje terug. Daarom wil onder meer de Europese Unie dat er garanties gegeven gaan worden voor de levensduur van een EV-accu.

Of een elektrische auto écht duurzaam is, hangt uiteraard af van hoelang je ermee kunt doen. Dat hangt vervolgens natuurlijk voor een groot deel af van de levensduur van de accu. Verschillende autofabrikanten geven al garanties voor de levensduur van een accu. Neem bijvoorbeeld Tesla, dat voor de Model S en Model X over de eerste acht jaar óf 240.000 km garandeert dat de accu 70 procent van zijn capaciteit houdt. Bij de Model 3 ligt dat, afhankelijk van de versie, op acht jaar en 160.000 km of 192.000 km. Een dergelijke garantie wil onder meer de Europese Unie bij alle elektrische en hybride auto’s zien.
Onder meer Automobilwoche bericht dat dit is afgesproken op het World Forum …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *