Weer een nieuwe MPV van Toyota

Terwijl de MPV in Europa langzaam maar zeker wegkwijnt, lanceren automerken vooral in Azië de een na de andere nieuwe ruimtereus. Toyota en zustermerk Daihatsu trekken vandaag elk het doek van een compleet nieuwe compacte MPV. We maken kennis met de nieuwe Toyota Avanza en de nieuwe Daihatsu Xenia.

Kort geleden schreven we over een geheel nieuwe MPV die Toyota in Zuid-Afrika op de markt brengt, al was dat stiekem een Suzuki Ertiga. Ook de MPV die Toyota vandaag presenteert, is van origine niet als Toyota geboren, maar is wel binnen het bedrijf ontwikkeld. De nieuwe Toyota Avanza is net als zijn voorganger namelijk Toyota’s versie van de door zustermerk Daihatsu ontwikkelde en geproduceerde Xenia. Natuurlijk is ook de Xenia in geheel nieuwe vorm gepresenteerd (foto’s 6 t/m 14).
Toyota Avenza
De Toyota Avanza is net als de Xenia een relatief compacte zevenzits-MPV die vooral voor de Indonesische …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *