Verkoopprognose 2022: 390.000 nieuwe personenauto’s

RAI Vereniging en Bovag verwachten dat er volgend jaar 390.000 nieuwe personenauto’s worden verkocht. Dat zijn er weer geen 400.000 stuks, wat te vooral te wijten valt aan het tekort aan computerchips dat ook volgend jaar een negatieve uitwerking op de autoindustrie heeft.

De pandemie laat op diverse facetten van het leven zijn sporen na en laat ook de automarkt bepaald niet onaangetast. Aanvankelijk rekenden Bovag en RAI Vereniging dit jaar  op de verkoop van 400.000 nieuwe personenauto’s. Dat aantal is inmiddels omlaag bijgesteld naar 327.000 stuks. Ook volgend jaar tikt de verkoopteller van nieuwe personenauto’s de 400.000 zeer waarschijnlijk niet aan. RAI Vereniging en Bovag zetten in op 390.000 exemplaren. Volgens de prognose komt het aantal verkochte lichte bedrijfswagens volgend jaar op 67.000 te liggen. Zo’n 20 tot 30 procent van de nieuw verkochte personenauto’s zal naar verwachting een EV zijn.
Het is overigens maar de vraag of er aan het eind dit …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *