Kia Concept EV9: elektrische SUV klaar voor debuut

Kia heeft de elektrosmaak al even te pakken. Na de succesvolle e-Niro en de warm ontvangen EV6 blikt het merk al vooruit op een nieuwe grote elektrische SUV. Het merk geeft de eerste designschetsen van de EV9 vrij.

Kia trekt volgende week in Los Angeles het doek van de Concept EV9, een studiemodel waarmee Kia vooruitblikt op een geheel nieuwe elektrische SUV. Het gaat om het tweede model van Kia’s lijn met zogenoemde dedicated elektrische modellen die vooralsnog alleen uit de EV6 bestaat.
De Concept EV9 is nog een studiemodel, maar ga er maar gewoon vanuit dat je diverse designelementen van de showauto op termijn ook op productiemodellen van Kia gaat terugzien. De Kia EV9 belooft een relatief hoekige en stoer vormgegeven SUV te worden, die wat formaat betreft waarschijnlijk in de buurt van de Sorento uitkomt.
Kia EV9 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *