Ford werkt aan ‘extra snelle’ laadkabel

Ford heeft patent aangevraagd op een nieuwe laadkabel die op het opladen van elektrische auto’s sneller kan laten verlopen. De nieuwe laadkabel is samen met de Amerikaanse Purdue University ontwikkeld.

Temperatuur speelt niet alleen een grote factor in de capaciteit van accupakketten, maar onder meer ook in de snelheid waarmee er kan worden geladen. Sneller laden betekent meer stroom, hogere spanning en dus meer warmte. Ford heeft patent aangevraagd op een samen met met onderzoekers van de Amerikaanse Purdue University ontwikkelde laadkabel die op een effectievere manier gekoeld wordt zodat er – in theorie – sneller kan worden geladen.
De nieuwe laadkabel maakt gebruik van vloeistofkoeling waarbij de vloeistof is omgezet in damp waardoor er meer warmte opgenomen kan worden dan bij conventionele vloeistofgekoelde kabels, aldus Ford. Ford zegt dat toekomstige laadstations dankzij deze …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *