Volvo begint met ‘interne CO2-heffing’

Volvo heeft op de klimaatconferentie in Glasgow uit de doeken gedaan dat het bij zichzelf een heffing per ton uitgestoten CO2 in rekening gaat brengen. Dit moet een ‘stimulans tot verdere verduurzaming’ zijn, maar bereidt Volvo uiteraard ook gewoon voor op een extern opgelegde CO2-heffing.

Gezanten van de auto-industrie zijn ook aanwezig bij de klimaatconferentie in Glasgow. Net als zustermerk Polestar laat Volvo zich in dat kader van zijn beste kant zien als het aankomt het klimaat. Waar Polestar vooral ook met de beschuldigende vinger naar andere merken wijst, kijkt Volvo ogenschijnlijk wat kritischer naar zichzelf. Het heeft besloten om per ton door het bedrijf uitgestoten CO2 €100 te heffen. Deze zogenoemde ‘interne CO2-heffing’ moet het bedrijf er naar eigen meer bewust van maken wat het nog uitstoot en ook wat zijn modellen nog aan CO2-uitstoot gaan veroorzaken.
Volvo wil …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *