Volkswagen stopt na 40 jaar met Santana

De Volkswagen Santana is in Europa al decennia niet meer te koop, maar staat in China nog altijd in de showrooms. Na zo’n veertig jaar trekt Volkswagen te stekker uit het model, zo meldt Automotive News.

Volkswagen leverde van diverse modellen sedanversies die het onder een andere modelnaam verkocht. Zo was de Derby de sedanversie van de Polo en de Jetta, Vento en Bora waren feitelijk de vierdeursversies van de Golf.  De begin jaren tachtig geïntroduceerde Santana was op zijn beurt de sedanversie van de toen actuele tweede generatie Passat en werd tot 1985 ook in Nederland geleverd. Die oer-Santana verscheen ook in China op de markt (ook als Variant) en hield het daar achterlijk lang uit. De Santana verdwijnt volgens Automotive News straks definitief van de Chinese markt, zo blijkt uit berichtgeving van Automotive News dat zich baseert op Chinese overheidsdocumenten.
Volkswagen Santana …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *