Toyota: ‘Niet iedereen in 2040 klaar voor elektrisch rijden’

Toyota sluit zich niet aan bij een rijtje autofabrikanten die op de klimaatconferentie in Glasgow beloven per 2040 alleen nog uitstootvrije auto’s te verkopen. De autofabrikant legt uit waarom het dit niet doet en wijst daarbij op grote wereldwijde verschillen.

Toyota zegt dat het een belofte om uiterlijk in 2040 wereldwijd alleen nog uitstootvrije auto’s te verkopen niet heeft ondertekend omdat dit niet te realiseren is. Het Japanse merk wijst erop dat in veel regio’s waar het zijn auto’s verkoopt, zoals in Azië, Latijns-Amerika en Afrika, tegen die tijd vermoedelijk nog niet de infrastructuur is om elektrische en waterstofauto’s te kunnen gebruiken. Bestuurder Kohei Yoshida van Toyota’s volledig elektrische tak stelt dat er ‘vele manieren zijn om CO2-neutraal te worden’. Daarbij is het volgens hem belangrijk dat we ‘aan alle landen en regio’s …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *